בואי נשחק משחק – כמה פעמים שמעת בחודש האחרון את המשפט הבא, או נוסח דומה שלו: “יו, השפעת השנה נוראית!”
והאם אמרת בתגובה: “כן, וואו, כולם עם שפעת עכשיו“?
אם ענית “מלאנתלפים פעמים” ו-”כן!” אז הידד לך, את חלק מתופעה פסיכולוגית ואנחנו מיד נחבר אותה גם לשיווק העסק שלך. איזה כיף איתי. חוויה ממש.
ב-1994 בחור גרמני בשם טרי כתב לעיתון מכתב ואמר להם שמעו קטע, שמעתי לא מזמן על ארגון הטרור באדר מיינהוף ומאז אני פשוט נתקל בשם שלהם כל הזמן! ואז קוראים אחרים התחילו לשתף שגם הם חווים את אותה תופעה ממש.
ב-2005, ובאיחור אופנתי, פרופסור ארנולד זוויצקי מאוניברסיטת סטנפורד החליט לחקור את הנושא ומפה לשם קיבלנו את התופעה העונה לשם באדר מיינהוף! (אבל אנחנו שלגמרי מיצינו אירגוני טרור למיניהם, נקרא לה בשם אשליית התדירות, סבבה? סבבה.)
אז מה אשליית התדירות אומרת לנו בעצם?
המוח שלנו כל הזמן עסוק בחיפוש אחרי חיבורים ותבניות סביבנו, וברגע שהוא נתקל במשהו שתופס את תשומת הלב שלנו – שיר מסויים, מילה מסויימת, דגם מסויים של מכונית, אישה בהריון, שפעת – הוא מתחיל לזהות את זה שוב ושוב ושוב ולאותת לנו כי הוא חושב שזה חשוב לנו. ואנחנו שמנו לב, כי זה לא באמת שכולן בהריון באותו הזמן, ולא אין לכולנו עכשיו שפעת – זה פשוט המוח שלנו שמחפש תבנית.
ואיך נחבר את זה לשיווק?
נכון מאוד – נעלה את המודעות למוצר שלנו.
עכשיו זה יופי של דבר הנושא הזה, כי מה שהוא בעצם אומר לנו זה – כן, תגידי שוב את המסר הזה! כן, תדברי שוב על הסדנה שלך, כן, ספרי לנו שוב למה זה כל כך חשוב.
ככל שהקהל שלנו ייחשף יותר למסר שלנו הוא יהפוך למודע יותר אליו > וככל שהוא יהיה יותר מודע אליו הוא יתחיל להבחין בו (ובנו) יותר, המוח שלו יחפש לעשות את החיבור הזה > וככל שהוא יבחין בנו יותר אנחנו נצליח לבנות אצלו את אמון בנו, הוא יסמוך עלינו > כי ככל שאנחנו רואים משהו לעיתים קרובות יותר אנחנו אוהבים אותו יותר > מה שמגדיל את הסיכוי שהוא יקנה מאיתנו.
קל.
אז בקיצור, מה שאני בעצם רוצה להגיד לך זה שזה ממש בסדר, ואפילו מומלץ ואף מוכח (!) לדבר שוב ושוב על הקורס, סדנה, מוצר, שירות החדש שלך.
ולא, את לא חופרת, אז תשלחי את המייל הזה.
!Nailed It
ליצור ניוזלטר שהלקוחות שלך מחכים לפתוח
ולהפוך את הניוזלטר שלך לכלי אסטרטגי אמיתי, כזה שבונה את המותג שלך ויוצר חיבור עם הקהל.