אתמול היתה לנו פגישה ראשונה עם לקוחה חדשה שהתחילה אצלנו תהליך של הקמת נכס דיגיטלי. היא כבר די וותיקה בתחומה, ליוותה כבר עשרות לקוחות, השיקה קורס, בנתה קהילה ובכל זאת – היא פתחה את השיחה במילים:
“אני ממש מתביישת להראות לכם את כל הבלאגן שיש אצלי”
בהתחלה לא ממש הבנתי את הכוונה שלה, הרי בלאגן יש אצל כולנו, אבל אז היא שיתפה איתנו את המסך והראתה לנו את מאחורי הקלעים של ההתנהלות היום-יומית שלה בעסק.
ההתחלה די דומה להרבה עסקים – היא יצאה לעצמאות לפני כמה שנים ורצתה לקדם את העסק, אז הרשתות החברתיות מן הסתם היו המקום הראשון שהיא פנתה אליהם – צעד ראשון נכון.
ולאט לאט דברים התחילו לצבור תאוצה והיא התחילה לצבור ביטחון והעסק התחיל לדרוש קצת מעבר, אז היא בנתה לעצמה אתר – צעד שני מרשים ולא מובן מאליו.
ואז הקורונה הגיעה והביאה איתה את מהפך הקורסים הדיגיטליים והיא הייתה צריכה להתחיל לקבל תשלום באשראי – אז בא הפתרון של ממשק עמודי תשלום בחברת סליקה – וגם זה עוד צעד נכון.
ומשם הכל התחיל לאבד צורה.
מערכת דיוור, עמודי נחיתה, חיבורים, אוטומציות, מערכות על גבי מערכות שאמורות לדבר אחת עם השניה.
”אני כבר לא מוצאת את עצמי בתוך כל זה, זה שואב לי זמן ואנרגיה ואני מרגישה שאני עובדת בתור טכנאית בעסק שלי יותר משאני עובדת עם לקוחות.
הכל בלאגן.”
היא לא הראשונה שמגיעה אלינו בשלב כזה מתקדם בעסק ובטח שלא הראשונה שמגיעה עם אותם “פלסטרים” כמו שאנחנו קוראים להם אצלנו, ויותר מזה – כל פרוייקט חדש אצלנו מתחיל בשאלה – מה כבר לא עובד לך? אנחנו רגילים לפלסטרים. אבל היא הראשונה שתיארה את זה בצורה כל כך מוחשית שממש יכולתי להזדהות עם הצעדים האלו שהיא עשתה לאורך השנים.
בשלבים מסויימים של העסק לעבוד עם פלסטרים זו הדרך הכי נכונה שיכולה להיות – זו שיטת פעולה שמעידה על תנועה ועשייה.
אלדר שפיר, פרופסור לכלכלה התנהגותית באוניברסיטת פרינסטון, קרא לזה Tunneling (מהמילה tunnel, מנהרה) – מיקוד מיידי בצרכים נקודתיים, שמונע מאיתנו לראות את התמונה הגדולה.
בכל פעם שצץ צורך חדש – טופס הרשמה, עמוד תשלום, דף לקורס – אנחנו פותרות אותו, עושות את מה שצריך, מתמקדות. מדביקות עוד פלסטר.
צריכה עמוד תשלום? את תתחברי למערכת שתיתן לך את זה.
צריכה לעדכן מצטרפים לוובינר? את תתחברי למערכת שתאפשר לך את זה.
צריכה טופס הרשמה? העתק הדבק מעמוד אחר.
את לא חושבת על כל המערכת, ובצדק, את פותרות את הרגע.
וזה גם מה שמאפיין עסקים בצמיחה:
הם מגיבים, מאלתרים, לומדים תוך כדי תנועה.
וזה לא רק הגיוני – זה הישג.
אבל העניין עם פלסטרים הוא שבסופו של דבר הם מתחילים להתרופף…
וכשהם מתרופפים אז דברים מתחילים להשתבש, זה יותר מידי דברים להחזיק יחד. מה שעבד כשהיינו “קטנות” כבר לא תומך בנו כשהמותג שלנו צומח וגדל.
זה לא שאנחנו עושות משהו לא נכון, אנחנו ממשיכות לזוז בזמן שהתשתית שלנו נשארת מאחור.
אז כשהיא סיימה לספר לנו על הפלסטרים שלה אמרתי לה בדיוק את זה, ואני רוצה להזכיר ולהגיד את זה גם לך – את לא מבולגנת, את פשוט גדלה.
בואי נעשה תרגיל קטן וניכנס לנעליים של הלקוחות שלך
קחי לך דף ועט ותחשבי על אחד המוצרים או השירותים הכי מרכזיים שלך:
מאיפה מגיעה הלקוחה אל האתר שלך?
איך היא משאירה שם פרטים? אילו שלבים היא עוברת בדרך לרכישה?
ומה קורה איתה אחר כך?
תציירי לך את המסלול הזה שהיא עוברת אצלך – זה נקרא מסע לקוח.
אם את מרגישה שהמסע לא מספיק ברור לך – הוא בטח לא יהיה ברור לה.
תחפשי גליצ’ים, מעברים מיותרים, פעולות שאפשר לחסוך, מקומות שמובילים אותה למחסום, dead end, שגיאות, תקלות, חוסר עקביות – כל אלה הם סימן שגדלת, מזל טוב!
דברים שעבדו פעם כבר לא עובדים לך היום וזה הזמן להתקדם קדימה.
כל מערכת צריכה קודם כל לשרת אותך ואת הצרכים שלך,
ושום דבר לא מחזיק לנצח.
- חדש -
The Money Maker
הקורס שיגרום לרשימת התפוצה שלך לעבוד בשבילך, ידריך אותך שלב אחר שלב איך לבנות מסע לקוח מנצח במערכת הדיוור שלך ויעזור לך סוף סוף להכניס כסף מרשימת התפוצה שלך.