3 שיטות שיעזרו לך לשפר את הכתיבה שלך

3 טיפים לשיפור הכתיבה שלך

מישהי כתבה לי אתמול שהיא לא יודעת לכתוב, ובגלל זה הקורס החדש שלי כל כך קרץ לה – כי יש שם תבניות כתיבה. אמרתי לה שאני ממש שמחה שהקורס הצליח לעזור לה ושהיא הגיעה אליו עם פחות חששות אבל, שאלתי אותה, את באמת מרגישה שאת לא יודעת לכתוב?

זו לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בתחושה הזו בקהל שלי, ואני תמיד אומרת את אותו הדבר – כתיבה זה שריר, אפשר לחזק ולשפר אותו אם ממשיכים לכתוב.

ואם בכל זאת זו תחושה שמוכרת לך, הנה כמה נקודות שיכולות לעזור לך להפוך את התוכן שלך לטוב אפילו יותר:

לכתוב בזמן הווה

במחקר שנעשה ב-2023 מצאו שכתיבת מידע או המלצה על מוצר מסוים בלשון הווה מגדילה את יכולת השכנוע שלנו, הכותבים, בגלל שזה נותן תחושה שאנחנו בטוחים יותר בדעה שלנו, בתוכן שלנו או ביכולות של המוצר שלנו.

איך אפשר להשתמש בזה?

גם לערוך את התוכן כשאנחנו מדברים על המוצר שלנו ומתארים אותו למשל, תיקון שאני עשיתי ממש עכשיו על עמוד הנחיתה שלי:
במקום “זה קורס שהולך לקצר לך משמעותית את זמן העבודה”
הפכתי את זה ל”זה קורס שמקצר לך משמעותית את זמן העבודה”.

בנוסף, אם נכניס המלצות על מוצרים שלנו לאתר נוכל גם אותם לערוך כך שידברו בזמן הווה – זה לא משנה את המהות של ההמלצה, רק את ההגשה שלה:
“קורס מעולה, ממליצה בחום. ממש עשה לי סדר ופישט לי את התהליך” יכול בקלות להפוך ל”ממש עושה לי סדר ומפשט לי את התהליך”.

שימוש במילים גדולות. Literally.

זה שאנחנו סורקים תוכן ולא באמת קוראים לעומק זה לא חדש לך, אני בטוחה. אז כשאת כותבת עמוד נחיתה למשל, או אפילו פוסט בבלוג, קרוסלה או מכניסה כתוביות לרילס – תחשבי על הגודל, בפיקסלים, של המילה שחשוב לך שתיתפס בתודעה של הקהל שלך.

תסתכלי רגע כמה פסקאות למעלה – רואה את השימוש בכותרת, הבלטות וטקסט רגיל? אז כזה… ואפילו יותר.

ואיך נדע אילו מילים כדאי ונכון להגדיל ולהבליט?
נקשיב לקהל שלנו, איך הוא מתאר את הבעיה שיש לו בקשר לפתרון שיש לנו להציע.

וכטיפ בונוס כדאי לזכור שברוב הפעמים להקשיב ולהכיר את הקהל שלנו ואת הכאבים, חששות והתסכולים שלו זה המפתח לשיווק טוב יותר, מדויק יותר ומניע יותר.

לגרום להם לראות את זה

שוב מחקר, הפעם מ-2013, בדק ומצא ששימוש במטאפורה עוזר לאנשים לעבד את המידע שאנחנו מגישים להם ולראות אותו בצורה מוחשית יותר.

יש מי שקוראים לזה גם מסרים עקיפים, וזה קצת מתנגש לנו עם מה ש”לימדו” אותנו – שהמסרים שלנו צריכים להיות ברורים וישירים, אבל כשאנחנו משתמשים במסר עקיף אנחנו מאפשרים לקהל שלנו להפעיל את הדימיון ולהגיע בעצמם למסקנות משלהם לגבי המוצר שלנו.

אז איך נעשה את זה?

בזהירות, כי לא נרצה לצאת לגמרי תלושים מהמציאות ולא ברורים, ולכן הכי כדאי לשלב בין הדברים – מסר ישיר ומסר עקיף שיחזק אותו.

והדוגמה הכי טובה שיש לזה – סניקרס:

הם יכלו להגיד שזה חטיף שתורם לתחושת שובע, אבל הם בחרו להגיד “אתה לא אתה כשאתה רעב” – ואנחנו, הצרכנים, מבינים לבד שזה מוצר שעוזר לנו לסגור פינה של רעב.

לפני שהפכנו להיות עסק עצמאי אף אחד לא אמר לנו שנצטרך להשקיע כל כך הרבה זמן בתוכן ובכתיבה, אף אחד גם לא לימד אותנו איך לעשות את זה. והנה אנחנו בכל יום, שבוע, חודש נמצא את עצמנו שוב ושוב מחפשים את המילים הנכונות.

אני מקווה שהמייל הזה יעזור לך בפעם הבאה שזה יקרה.

- חדש -

The Money Maker

הקורס שיגרום לרשימת התפוצה שלך לעבוד בשבילך, ידריך אותך שלב אחר שלב איך לבנות מסע לקוח מנצח במערכת הדיוור שלך ויעזור לך סוף סוף להכניס כסף מרשימת התפוצה שלך.

₪279

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כאן מצטרפים
לרשימת התפוצה