בשבועות האחרונים התחלתי לקום ב-5 בבוקר, אם את עוקבת אחריי באינסטגרם אז בטח כבר קראת על זה בסטורי שהעלאתי בסופשבוע – כן, זה כבר קורה לבד גם בסופשבוע, אבל מה שלא ראו באותו סטורי זה את כמות התגובות של “גם אני!” שקיבלתי עליו.
זה לא משהו שהתחיל מתוך איזה רצון להיות טובה יותר, פשוט הייתי בעומס והייתי חייבת להספיק דברים. ואז פתאום גיליתי שהשעתיים האלו בין 5 ל-7 בבוקר מצליחות להיות מאוד אפקטיביות עבורו, שעות כוח, והתחלתי לכתוב מלא מלא תוכן. ואם כולכן ידעתן את זה, למה לא סיפרתן לי קודם?!
אפשר להגיד שלראשונה בחיי המקצועיים, שזה ממש לא מעט, יש לי הרבה יותר תוכן ממה שאני צריכה לכמה חודשים קדימה. ואת יודעת מה הכי קטע? פתאום אין לי מושג מה לעשות איתו.
אני אישה של עבודה בפרוייקטים – יש לי משימה ואני אבצע אותה, אבל מה עכשיו? “לפרסם אותו“ זה פרוייקט כללי מידי.
אז מצאתי את עצמי אתמול יושבת שעות מול טבלאות אקסל ומנסה לעשות הנדסה הפוכה – לבנות מהתוכן אסטרטגיה. זה לא עבד לי.
ואז התחלתי לפרוס את כל המוצרים שלי ולהחליט איזה תוכן מתאים לקידום של איזה מוצר. אז יש לי גם טבלה כזו. גם פה אני לא רואה איזו התקדמות פרקטית במיוחד.
ואז נזכרתי בנושא שרציתי לכתוב עליו כאן בשבוע שעבר:
מתוך עמוד האינסטגרם של Strong Brand Social
“האסטרטגיה הכי טובה היא זו שאת מצליחה ליישם“.
חשבתי שברגע שיהיה לי תוכן יהיה לי יותר קל לקדם דברים בסושיאל, אבל האסטרטגיה הזו עדיין לא הוכיחה את עצמה אני צריכה אסטרטגיה אחרת – כזו שאני באמת יכולה ליישם (אסטרטגיית הדיוור שלי למשל היא יושבת וכותבת באותו היום, עובד לי יופי).
אז קבעתי מטרות קטנות יותר, ופירקתי אותן למשימות כמו ששרון גולן אהובתי לימדה אותי לעשות נהדר, ולמרות שהצעד הבא היה לפרוס את הפרוייקטים האלו על פני לוח השנה עצרתי.
האינטואיציה שלי במקרה הזה אמרה לי חן, את יודעת שאין לך סבלנות לחכות ובת’כלס כל מה שבא לך לעשות זה להעלות את כל התוכן הזה אחד אחרי השני ועכשיו. אם את תפרסי את זה לאורך השנה זה או שישכח, כי גם הזיכרון שלך לא וואו, או שאת פתאום תתחילי לחשוב שזה פחות טוב, פחות רלוונטי, פחות מדוייק.
מעצבנת :/
אז פניתי לגוגל וחיפשתי איך להוציא לפועל אסטרטגיה, ומה גיליתי?? במאמר של Harvard Business Review ציינו את הפרט המדהים הבא – 70% מהאסטרטגיות לא יוצאות אל הפועל.
אבל המאמר הזה מדבר על אירגונים גדולים – מה זה קשור אלינו? או, אני שמחה ששאלת – תגללי רגע לראש הניוזלטר – מה כתוב שם? לחשוב כמו מותג! ויש לנו מלא מה ללמוד מזה.
איך לגרום לאסטרטגיות לא להתפרק לפי HBR:
1. תיאום בין יחידות שונות בארגון
ברור לי שאין לך יחידות בארגון אז נהפוך את זה ל: תביני מה דורש ממך כל שלב בפרוייקט – שלא תהיי מופתעת או לא ערוכה אם פתאום תגלי ששכחת שצריך לבנות גם עמוד נחיתה כדי לרשום אנשים.
2. להיות גמישים להתאים את עצמנו לשוק
שזה אומר לא לתכנן רחוק מידי כי אז פתאום יבוא שלום עולמי וזה ישנה לך את כל התוכניות ואת תרגישי מאוכזבת מעצמך. אז תתחילי בשבוע, תעברי לחודש ואם את ממש פרועה אז רבעון. תעצרי שם, לא להגזים.
3. לא להיצמד למסרים קבועים
נכון, זה לא מה שלימדו אותנו אבל זה מתחבר לסעיף 2 – גם המסרים שלנו משתנים עם הזמן, הם מקבלים פנים אחרות, לפעמים הם חדים ונוקבים ולפעמים הם רכים ומכילים ואנחנו צריכות להתאים אותם לשינויים שקורים סביבנו. אז אל תיצמדי מילה במילה לאותם מסרים כל עוד הם תואמים את הערכים של המותג שלך.
4. לתגמל את עצמך
ופה אין לי מה להתאים את הנקודה לעסק קטן, זה פשוט מאוד – תתגמלי את עצמך על כל הצלחה שיש לך – עשית מחקר מעולה עם AI – יופי של עבודת צוות, קבעת מטרה אבל נאלצת לשנות מסלול – איזה גמישות, סחטיין עלייך!
הצלחה זה לא רק ביצועים.
5. לפשט
אסטרטגיה יכולה להיראות מושלמת על הנייר, אבל אם אלה שאמורים להוציא אותה לפועל לא מבינים אותה או לא יודעים איך לפעול פיה – היא תישאר על הנייר. תעברי שלב שלב בתוכנית שלך ותוודאי שברור לך מה זה אומר, מה את מצפה שיקרה, למה את רוצה שזה יקרה, האם יש לך את כל המידע שצריך כדי לבצע את זה? האם זו תוכנית הגיונית ואפשרית לביצוע?
אז נסכם שצריך לעשות שינוי בחשיבה שלנו ובמקום לחשוב על ביצוע כמשהו שצריך לעשות כמו שתכננתי או קבעתי, נחשוב על ביצוע בתור היכולת שלנו לזהות ולנצל הזדמנויות – להתגמש, להפעיל שיקול דעת, להגיב לדברים בשטח. להיות בתנועה, בעשייה, עם המבט קדימה (אפשר גם להסתכל לפעמים אחורה, זה אנושי), וגם לפעמים לעצור, לחשוב, לעשות התאמות.
כי באמת, בסופו של דבר, האסטרטגיה הכי טובה היא זו שאת מצליחה לבצע.
ואם היא לא קיימת אז תמציאי אחת משלך.
!Nailed It
ליצור ניוזלטר שהלקוחות שלך מחכים לפתוח
ולהפוך את הניוזלטר שלך לכלי אסטרטגי אמיתי, כזה שבונה את המותג שלך ויוצר חיבור עם הקהל.