כשתזמון פוגש רצון – אפקט ההתחלה החדשה

photo by pietro de grandi on unsplash

אתמול הייתי בקניון וגיליתי שאני מאוד לא מקורית ובדיוק כמו שאר פתח-תקווה גם אותי היום החורפי הראשון של השנה הביא אל חנויות הבגדים. הילדים שלי גדלים מהר מידי, החנויות הציגו רק בגדי חורף והמוח שלי עובד בדיוק כמו שהמשווקים יודעים שהוא יעבוד.

ותכף תביני איך הכל מתחבר.

אנחנו מתקרבות בצעדי ענק אל עבר סוף השנה וזה זמן מעולה להציג לך מחקר שנערך לפני כמה שנים באוניברסיטת פנסילבניה ויכול לעזור לך בשיווק במיוחד בחודש הקרוב, אבל יש קאצ’ כמובן – להתרחק מבאנליות. מוכנה?

בשנת 2014 קבוצת חוקרים מפנסילבניה בדקו ומצאו שיש זמנים מסוימים במהלך השנה של כל אחד ואחת מאיתנו שבהם אנחנו מוכנים ופתוחים יותר לקבל החלטות חדשות ולהכניס לחיינו שינויים – ימי ראשון, תחילת כל חודש, תחילת סימסטר, תחילת רבעון, יום ההולדת שלנו ומעל כולם – תחילת השנה החדשה.

הם מצאו שסביב הזמנים האלו תוצאות החיפוש בגוגל של המילה “דיאטה” ו”חדר כושר” וגילו שמנטלית אנחנו מוכנים יותר להציב לעצמנו מטרות ולנסות דברים חדשים כשיש לפנינו אלמנט של התחלה חדשה, דף נקי.

זה נקרא – אפקט ההתחלה החדשה.

The Fresh Start Effect: Temporal Landmarks Motivate Aspirational Behavior Hengchen Dai, Katherine L.   Milkman, Jason Riis 
התחלה חדשה

The Fresh Start Effect: Temporal Landmarks Motivate Aspirational Behavior Hengchen Dai, Katherine L.   Milkman, Jason Riis (מקור)

זוכרת את הקאצ’ שלנו?

אז איך אנחנו יכולות להשתמש באפקט ההתחלה החדשה בשיווק שלנו מבלי להגיד “שנה חדשה-התחלה חדשה”?

(כי אני מבטיחה לך שאת הולכת לראות הרבה כאלו בקרוב)

קודם כל לבדוק באילו נקודות זמן הקהל שלך עומד מול התחלות חדשות.
איש השיווק ריצ’רד סוטון הציג בספרו ‘אשליית הבחירה’ מחקר נוסף שהראה שכשאנחנו מבקשים מהקהל שלנו להירשם או לרכוש מוצר מסוים ביום ההולדת שלהם אנחנו נקבל פי 2 יותר תגובות (ופה אני רומזת לך להפעיל אוטומציה במערכת הדיוור ששולחת מייל ללקוחות ביום ההולדת שלהם).

קשה מאוד לגרום לנו לסגל הרגלים חדשים בהחלטה של רגע, לכן כשנעמיד אותם מול ההצעה השיווקית שלנו אנחנו לא נרצה לאלץ אותם להתחיל עכשיו, ניתן להם מרווח של זמן – נציע להם להתחייב למשהו חדש ונצמיד את המחויבות החדשה לתאריך שמסמן התחלה חדשה, זה יעודד אותם לפעול.

תחילת השבוע
תחילת החודש
נר ראשון
גשם ראשון
שנה חדשה

אלו כולן נקודות זמן שמייצגות התחלה והתחדשות ואת יכולה להשתמש בהן כדי להניע את הקהל שלך לפעולה בקמפיינים שלך בצורה די שוטפת.

ההקשר לא חייב להיות בולט ומתבקש, ואת לא חייבת לצעוק “שנה חדשה” כדי שהקהל שלך יקלוט את המסר, את רק צריכה לתזמן את הקמפיינים שלך לזמנים האלו, המוח האנושי כבר יעשה את החיבור.

!Nailed It
ליצור ניוזלטר שהלקוחות שלך מחכים לפתוח

ולהפוך את הניוזלטר שלך לכלי אסטרטגי אמיתי, כזה שבונה את המותג שלך ויוצר חיבור עם הקהל.

כי הניוזלטר שלך יכול להיות
הרבה יותר ממה שהוא היום

₪297

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כאן מצטרפים
לרשימת התפוצה