“אמא! את חייבת לראות כמה פרקים יש לסדרה הזאת!“ צעק לי יוני מהסלון אחרי שנגמרה לו הסוללה באייפד והוא נאלץ לפנות לשיטוט בטלוויזיה. הייתי בטוחה שהוא יראה לי עוד עונה בלתי נגמרת של בוב ספוג אבל לא… הוא הפתיע והראה לי את היפים והאמיצים. אז 9428 פרקים. נכון להיום.
אמרתי לו זה כלום! ראית כמה פרקים יש לצעירים חסרי מנוח?!
ואז בדקנו, מעל ל-12 אלף.
איזה טירוף. כמה יצירתיות.
מה שהזכיר לי…
שעת סיפור!
בשנות ה-30 בחברת פרוקטור אנד גמבל (אז סבון, היום מעצמת היגיינה וניקיון) ישבו עם מיטב המוחות וחשבו איך הם יכולים לפנות אל קהל היעד שלהם – עקרות הבית, ולעניין אותן במוצרים שלהם. והם החליטו לצאת במהלך שיווקי חדשני ואפילו נועז – הם יצרו סדרת דרמה יומית ברדיו!
הנושאים היו מרתקים, תחזוקת הבית, הבגדים, הבעל, הילדים. חלומה של כל אישה. הן היו מרותקות (וגם זה בערך כל מה ששודר אז אבל לא קריטי). מרותקות אני אומרת לך.
מעל ל-7000 פרקים הייתה לסדרה ואז NBC קנו אותה ופרוקטור אנד גמבל המשיכו לתת חסות ולהפיק עוד ועוד סדרות מלאות סודות ותככים ומוצרי ניקיון.
הקהל התמכר(ה). המוצרים נמכרו. נולד השם “אופרת סבון”.
ניצחון (רציתי לכתוב The End אבל הם לא באמת יודעים לעצור שם).
ולענייננו
אם נזקק את התהליך הזה אנחנו נראה כמה דברים שתמיד תמיד חוזרים על עצמם בשיווק:
הכרה של הקהל
זיהוי צרכים
בחירת פלטפורמה
מסרים מדוייקים
היום בהחלט אפשר להגיד ששיווק זה שיווק זה שיווק, הבסיס הוא אותו הבסיס, זו רק הפלטפורמה שמשתנה. המטרה שלנו שלנו כמשווקות ומשווקים זה קודם כל להכיר את הבסיס הזה, להכיר את הקהל שלנו ואז להעביר אותו דרך מסלול – שגם הוא ידוע מראש – אל עבר המכירה.
בפרוקטור אנד גמבל עשו את זה בצורה סמויה, המוצרים פשוט שם על הסט, אם קשה לך עם שיווק אז אני בטוחה שאת מתחברת לקונספט הזה. הסדרה עצמה היתה הדרך שלהם למשוך את תשומת הלב של הקהל, הסט עורר עניין, השימוש במוצר הגביר את העניין ויצר רצון ומשם הדרך אל הסופר היתה קצרה.
מזהה את המודל? נכון מאוד! AIDA!
כמו שאמרתי שיווק הוא שיווק והעקרונות לא משתנים, לכן הישענות על מודלים שיווקיים קיימים שכבר נבדקו והוכחו כיעילים היא דרך מצויינת לקדם את העסק שלך.
AIDA הוא אחד מסדרה של מודלים היררכים, מודלים שמתבססים על סדרה של שלבים קוגניטיביים ורגשיים שהקהל שלנו צריך לעבור עד שהוא מגיע להחלטה אם לרכוש מאיתנו או לא.
A – Attract / Attention
המילים שיתפסו אותם ויגרמו להם לעצור
I – Interest
המילים שיעוררו בהם עניין וסקרנות
D – Desire
המילים שיגרמו להם לרצות גם,
איפה הם עכשיו ולאן המוצר/שירות שלך יכול לקחת אותם
A – Action
הנעה לפעולה
אבל מה הבעיה?
לא תמיד יש לנו קשר רציף עם הקהל והם לא תמיד נחשפים לכל התוכן שלנו לפי הסדר שאנחנו נרצה שהם יחשפו אליו.
לא תמיד הם נמצאים במוד של ריכוז כדי לצרוך את התוכן שלנו ואנחנו לא תמיד נצליח לתפוס את תשומת הלב שלהם.
והתחרות… היא הרבה יותר גדולה ממה שהיתה בשנות ה-30.
ומה הפיתרון? (שלי)
את יכולה להתבסס על המודל הזה בכל סוג תוכן שתפיקי – מציוץ בטוויטר דרך קרוסלה באינסטגרם, סרטון בטיקטוק, פוסט בבלוג… פלטפורמות משתנות זוכרת?
תבחרי את זו שהכי נוח לך איתה.
סטוריטלינג יכול לעזור לך מאוד ליישם את השיטה הזו כי את משתמשת שם באותם האלמנטים, הוא מכניס מבנה לתוך האסטרטגיה שלך.
גם תכנון לאחור (reverse engineering) יכול מאוד לעזור לך כאן, קודם להבין מה המטרה שאת רוצה להשיג ואז לבנות אחורה את השלבים והתוכן שאת צריכה כדי להגיע לשם.
אבל יותר מהכל, הדרך שאני מוצאת כהכי יעילה וזו שבאמת עוזרת לי להעביר קהל דרך סדרה מדוייקת כמו שאני באמת רוצה היא האימייל ומסעות הלקוח, שם יש לי שליטה מלאה בתוכן והמסרים שלי, בתדירות בה הם יישלחו אל הקהל ובסדר והשלבים בהם אני רוצה שהקהל שלי יצרוך את התכנים.
אז שיטה שעובדת יש לך, וכלי שעושה את העבודה יש לך (או יהיה לך, תסתכלי למטה) ועכשיו התפקיד שלך הוא לצקת לתוכם את התוכן שלך.
קל 🙂
- חדש -
The Money Maker
הקורס שיגרום לרשימת התפוצה שלך לעבוד בשבילך, ידריך אותך שלב אחר שלב איך לבנות מסע לקוח מנצח במערכת הדיוור שלך ויעזור לך סוף סוף להכניס כסף מרשימת התפוצה שלך.