9 טיפים על איך לבחור את שירות האחסון המתאים לאתר הוורדפרס שלכם

החלטתם להקים אתר משלכם? מזל טוב! הצעד הראשון כדי להרים אתר הוא רכישת שירות אחסון (ידועים כ-אחסון אתרים / שרת). כל אתר צריך להיות מאוחסן על שרת שאליו יגלשו המשתמשים שלכם כדי לגשת לאתר. כשתחפשו שרת אחסון תיתקלו במאות אפשרויות, מצד אחד זה נהדר – כי זה אומר שיש לכם המון אופציות לבחור מהן, מצד שני זה יכול להיות מאוד מבלבל, כי איך יודעים לבחור נכון? ובכן בשביל זה אספנו עבורכם 9 טיפים שיעזרו לכם לבצע בחירה נכונה לכם ולאתר שלכם.

קודם, חשוב קצת קונטקסט – הפרמטרים שלנו לבחירת שירות אחסון שונים מפרמטרים של אנשי מקצוע אחרים. בסביבת הפעילויות שלנו , חשוב לנו לפנות משולחן המשימות התעסקויות בתחומים שהם לא ליבת העשיה עבורנו (הפקת תוכן). אנחנו לא אוהבים לבזבז את הזמן היקר שלנו בדברים שהם לא העיקר עבורנו, אך עם זאת אנחנו לא רוצים להתפשר בהם מבחינת היציבות, מהירות האתר ואבטחתו.
בסיום המאמר גם נמליץ על כמה שירותים שאנו מכירים שעומדים בקריטריונים שלנו (בחלקם או בכולם) למטרת אתר בוורדפרס.

שנתחיל?

1. חשוב לדעת - שירות אחסון זול יכול לעלות לכם ביוקר

הדגש הראשון הוא כלל מנחה שנכון לרכישות שאנו עושים – מה שמגיע בזול עלול לעלות בהמשך ביוקר. ישנם שירותים שיתפארו בכמה שקלים בודדים לחודש ולעומתם שירותים שיעלו כמה עשרות שקלים בחודש. למה לשלם על השירותים היקרים יותר שלעיתים נראים כיקרים יותר פי כמה וכמה?

  • חברה מבוססת וותיקה ואמינה – היא לא אדם בודד שיושב בבית ומציע שירותי אחסון, אלא ארגון, עם מתכנתים, אנשי IT, אנשי תמיכה, תשתיות חומרה איכותיות, ובגדול חברה שמתנהלת כמו חברה ולא כמו פרויקט מהבית. כל הדברים האלו עולים כסף להחזיק, ולכן יש פער משמעותי עבור מה המחיר מייצג בין השירותים הזולים ליקרים. האם זה אומר שעבור כל דבר צריך באמת יישות גדולה של חברה מוסדית עם וותק של שנים אחורה? לא, ובטח לא עבור כל דבר – אבל, שירות האחסון הוא התשתית שמחזיקה את הנכס הדיגיטלי שלכם, הצנרת של הבניין הוירטאולי שלכם. בנושא הזה, מומלץ מאוד להיות שמרניים.
  • מבצעים מטעים – רלוונטי במיוחד עבור שירותי אחסון בחו“ל. אם אתם רואים מחיר שנראה לכם אטרקטיבי במיוחד לחבילת אחסון – חפשו היטב את האותיות הקטנות. לרוב תמצאו שהמחיר הוא לתקופה מוגדרת (שנה) ואז באותיות הרבה יותר קטנות מצוין שלאחר התקופה המחיר עולה (לעיתים במאות אחוזים). הם יוצאים מנקודת הנחה, שאם כבר הרמתם אתר וטיפחתם אותו במשך שנה שנתיים, תירתעו מלהתחיל תהליך של העברת האתר כשהמחיר יעלה. והמחיר עולה משמעותית.

אם לקחת משהו מפה – זה בסדר אם לא תבחרו את הפתרון היקר ביותר (שיתבטא בתכונות פרימיום ונוחות שימוש, שהם אחלה אבל לא חובה), אבל בבקשה תעשו לעצמכם טובה – אל תתפתו לבחור את הזול ביותר רק בגלל המחיר. בנוסף, להרבה חברות יהיו מסלולים שונים – אל תמהרו לבחור את המסלול הזול ביותר מבין ההצעות, בד"כ ההצעה האמצעית תהיה הכי משתלמת מבחינת עלות/תמורה עבורכם. זו השקעה בתשתית הנכס הדיגיטלי שלכם, תשקיעו.

מחיר מייצג תמורה
Photo by John Cobb

2. התאימו את שירות האחסון לאופי האתר שלכם ומטרותיו

חשוב מאוד להבין את מטרות האתר, הנפח שלו, נפח הגלישה אליו תרצו להגיע, האם תצטרכו אתר בודד או בהמשך תקימו נכסים נוספים, האם הוא יהיה בפיתוח תדיר בזמן שהוא באוויר וכו‘.

  • אם אתם מתכננים אתר על פלטפורמת וורדפרס, תבחרו שירות אחסון שמתמחה באתרי וורדפרס. זה אומר שהשירות, החומרה, הממשקים, התוכנה וניהול מסדי הנתונים של המערכת מותאמים במיוחד לסוג האתרים הזה. שרת צריך להגדיר ושרת לא מותאם יצריך מכם בתחילתו או בהמשך להתעסק עם הגדרות מאוד טכניות שיצריכו איש מקצוע שיעלה סכומים שלא לקחתם בחשבון.
  • מבחינת חומרה של השרת חשוב להקפיד על שרתים מהירים, עם כונני SSD, ומנגנוני קאש ברמת השרת (אם זה נשמע קצת טכני מדי, אל תדאגו – זה בדרך כלל יהיה מצוין בפירוט השירות, רק תוודאו שזה כתוב).
  • אם האתר שלכם מיועד לקהל ישראלי – מומלץ לבחור שרתים שנמצאים בישראל, זה יעזור לכם מאוד עם זמני טעינה עבור הגולשים שלכם. זוהי לא קביעה חד משמעית, וישנם פתרונות בחו“ל שיעבדו לא רע ובנוסף טכנולוגיות (כמו CDN) שהופכות את המיקום הגאוגרפי ללא רלוונטי, אבל אלה פתרונות קצת יותר מתקדמים ואנחנו ממליצים תמיד להתחיל מהבסיס, וכבסיס – שרת שיושב פיזית איפה שהגולשים נמצאים – יספק חווית גלישה מהירה ונעימה יותר.
התאימו את מפרט השרת לדרישות האתר
Kvistholt Photography

3. הקפידו שבעלות החשבון על שרת האחסון היא שלכם בלבד

אם אתם מקימים אתר עם איש מקצוע, אל תתפתו למסלולי ”אל תדאג, האחסון עלי“. זה אומר שהגורם מחזיק את התוכן שלכם אצלו, ואין לכם באמת שליטה בנכס שלכם. 
נתקלנו לא פעם במצבים שלקוח מגיע עם אתר וותיק, שמאוחסן אצל מישהו פרטי – ואז כשהם רוצים לעבור (או להחליף איש מקצוע), הגישה לקבצים של האתר ושל האחסון לא אצלהם והגורם שמאחסן אצלו לא משחרר אותם. זו התנהגות חלמאית ועל גבול הלא חוקית, אבל היא קיימת. דעו זאת.
המנוי של החברת אחסון חייב להיות שלכם וכדאי לעשות הפרדת כוחות ממי שמקים לכם את האתר. אתם המשלמים, ואתם בעלי החשבון. תקפידו על כך. אין שום בעיה לתת גישה לאיש מקצוע לשרת במידת הצורך, אבל שהחשבון יהיה שלכם.

שמרו בעלות על חשבון האחסון
Photo by Andrew Neel

4. שירות האחסון צריך להיות נגיש ופשוט לשימוש

אנחנו לא מתכנתים, ואנחנו לא אנשי IT. אנחנו גם לא רוצים להיות, ואם גם אתם לא – תוודאו שממשק השימוש של השרת ברור לכם, קל להבנה, ומיועד ל-DUMMIES – כלומר, שהפעולות לא צריכות ידע והבנה במערכות שאין לכם עניין בהבנתן. שירות אחסון שמשקיע בממשק ידידותי לאנשים לא טכניים הוא משהו שאנחנו ממליצים עליו בחום רב – כי אחרי שתסיימו את הפרויקט עם איש המקצוע, לא תרצו לשלם עבור שעות יקרות כדי לבצע פעולות פשוטות בעצמכם.
ראו את הדוגמאות הבאות (אפשר ללחוץ על התמונה כדי לראות בגדול):

5. כדאי מאוד שתהיה אפשרות להתקנת וורדפרס ראשונית בקליק.

אתר וורדפרס הוא אתר מורכב, הוא כולל מערכת לניהול תוכן, מסד נתונים, והרבה מערכות שהתקנה שלהן מ-0 מצריכה ידע ונסיון.
למזלנו – אנחנו חיים בעידן שרוב הפעולות הללו כבר עברו אוטומציה ושרות אחסון איכותי יאפשר לכם להפעיל את התקנת הוורדפרס הראשונית (שלד המערכת) בקליק מבלי שתצטרכו לדעת איך עושים זאת. קליק על ”הקם אתר“ – וכל הקסם יקרה מעצמו ברמת השרת. זה מתחבר לטיפ על שירות אחסון שמותאם לוורדפרס ויחסוך לכם המון כאב ראש של התחלה.

6. וודאו שקיים מנגנון גיבוי אוטומטי יומי (ואפשרות לגיבוי ידני) בשירות האחסון

גיבוי תדיר לאתר הוא חובה. האתר שלכם יכול להשבר (כי עשיתם פעולה מסוימת ששברה אותו), האתר שלכם יכול להיפרץ (במיוחד עבורנו הישראלים – שזה ספורט עולמי לנסות לתקוף אתרים ישראלים), והאתר שלכם יכול ליפול עקב סיבות נסתרות (כי דברים קוראים). בשירותי אחסון מתקדמים לרוב תקבלו גיבוי יומי אוטומטי ויכולת לגבות ידנית. חובה חובה חובה.
בנוסף, נמליץ גם לדאוג לתוסף גיבוי מחוץ לשרת (לדוגמה Updraft).

Photo by Daniel Tausis
Photo by Daniel Tausis

7. וודאו שהתקנת תעודת הצפנת SSL כלולה בשירות האחסון ומיושמת באופן נוח.

כתובות מאובטחות מתחילות ב https , כתובות לא מאובטחות מתחילות ב- http.
מעבר לסיבות האבטחתיות לאתר שלכם להיות מאובטח (במיוחד אם מתקיימות רכישות או מנויים באתר) – בשנים האחרונות גוגל נלחמת בחומרה באמצעות דפדפן כרום שלה (הדפדפן הפופולרי בעולם) באתרים שלא מאובטחים. אם האתר שלכם לא מאובטח – הגולש יקבל אזהרות מהדפדפן שיבהילו אותו ויגבירו משמעותית את הסיכוי שיברח מהאתר שלכם.
כיום שירותי אחסון איכותיים יכללו בתוכם התקנת תעודת SSL בקליק במסגרת השירות, כולל תהליך שינוי כל קישורי העמודים באתר למבנה לינקים תואם (תהליך מסורבל שנחסך מכם).

מה זה SSL?

Secure Sockets Layer

תעודת אבטחה הנדרשת על ידי גוגל ומבטיחה שהמידע הקיים בשרת האחסון
על הקהל שלנו הוא דיסקרטי ומאובטח.

8. שירותים נלווים שמגיעים כחבילה עם שירות האחסון יעזרו לכם עם האתר

חברות אחסון פרימיום לרוב יכללו מספר תוספות שכלולות במחיר שיעזרו לאתר שלכם מבחינת מהירות, הגנה ותוספות שימושיות. אנחנו ממליצים לראות אם שירות האחסון שתבחרו מציע לכם תוסף קאש לאתר (לדוגמה תוסף WP-ROCKET שעוזר משמעותית עם מהירות טעינת האתר ועולה כסף באופן עצמאי).
בנוסף שירותי אחסון איכותיים יציעו לכם FIREWALL (הגנת חומת-אש) ברמת השרת. כשמשלמים פרימיום – מקבלים תמורה יותר מקיפה לכסף שלכם שמתאימה למטרות שלכם באופן טוב יותר.

9. תמיכה אנושית, זמינה ויעילה עבור תקלות ברמת השרת

נרצה להדגיש את חשיבותה של תמיכה בשפה הנוחה לכם ובאוריינטציה לא טכנית.
הרבה שירותי אחסון בחו“ל משתמשים במנגנוני תמיכה במיקור חוץ (…הודו…) ואז כשיש לכם בעיה, לא רק שאתם לא יודעים איך להסביר אותה, אלא אתם מדברים מול נציג שהתקשורת מולו היא מאתגרת מאוד וגוזלת זמן יקר בלגרום לו להבין מה אתם רוצים.
בנוסף, לעיתים קרובות נציג השירות הטכני לאו דווקא מדבר איתכם באותה רמת הבנה כמוכם, או שהוא טכני מדי, או שהוא בסיסי מדי. שירות לקוחות איכותי וברמה שיח מתואמת איתכם (מבחינת שפה ומבחינת רמה טכנית) הוא גורם חשוב בתהליך הבחירה שלכם.

תמיכה זמינה ובעברית חשובה מאוד לאתר שלכם
Photo by Berkeley Communications

אז כשאתם בוחרים את שירות האחסון שלכם – תקחו בחשבון – מדובר על תשתית האתר שלכם. יותר מדי פעמים אנחנו רואים מקרים של אתרים שלא זזים, או לא נוחים לתחזוקה, או מוגבלים לגדילה ללא קשר לאיכות הבניה או לעיצוב האתר. בתשתית נכונה יש להשקיע בהתאם. אתם לא רוצים שהשרת שלכם יהיה החוליה החלשה בנכס הדיגיטלי שלכם, זה יגזול מכם זמן, משאבים, ויגביל אתכם מתחילת הדרך.

על מה אנחנו ממליצים?

האתרים הפרטיים שלנו ורוב האתרים של הלקוחות שלנו יושבים על שרתים של יופרס.
יופרס (Upress) היא מה שנקרא ”שירות אחסון מנוהל“, כלומר יש אצלהם משאבים אנושיים וטכנולוגיים שמוקדשים להפעלה תקינה ומיטבית של השרתים שמחזיקים את אתרי הוורדפרס המאוחסנים עליהם.
ליופרס יש מספר מסלולים שיתאימו מהשלב הבסיסי – של אתר בודד, דרך מסלולים עסקיים שמאפשרים הקמה של מספר אתרים וסט יכולות שמעניינות מאוד עסקים עצמאיים שמפעילים מספר נכסים דיגיטלים. ועד לפתרונות מתקדמים של מחשוב ענן עבור עסקים שצריכים תשתית סופר מתקדמת לפעילות שלהם (VPS).
לא פעם השירות המהיר (עם נציג דובר עברית), או הכלים הנגישים שבהם יכלנו לפתור בעיות בעצמנו באמצעות הממשק הנוח והפשוט שלהם – חסכו לנו זמן והתעסקות יקרה.
והכי חשוב עבורנו – השימוש בשירותים של יופרס מאפשר לנו להתמקד בדברים שאנחנו אוהבים לעשות – מבלי להתפשר על האיכות, על הטכנולוגיה ועל פוטנציאל הנכסים הדיגיטלים שלנו.

ניתן להתרשם מפרטי השירות של יופרס ולבחון את מגוון התכניות שלהם בלינק הבא:

קישור לאתר יופרס *

(*גילוי נאות – זהו לינק שותפים – אנחנו עובדים המון עם יופרס, ולכן מתוגמלים מהם בעמלה קטנה על רכישה שמתרחשת באמצעות הלינק. הסכם השותפים אינו משנה את המחיר עבורכם)

ואם אתם בעניין – אז יש לנו קופון להנחה קטנה ונעימה – 5%. השאירו שם ומייל ונשלח לכם את הקופון.

שירותים נוספים ששווה לבחון
(מנסיון של קולגות שאנחנו מעריכים):

שירותים אלו יכללו לרוב ממשק CPANEL, שאמנם פחות נוח וברור, אבל בהחלט שמיש לידיים טכניות ועם קצת סבלנות ניתן להבין מי נגד מי.

שירותי אחסון ישראלים:

Vangus
חשוב לוודא שבוחרים מסלול מותאם לוורדפרס

MyHost
חשוב לוודא שבוחרים מסלול מותאם לוורדפרס

JetServer
חשוב לוודא שבוחריפ מסלול מותאם לוורדפרס

שירותי אחסון בחו"ל:

 

Kinsta
שירות אחסון מנוהל – המקבילה של יופרס בארה"ב. שירות פרימיום.

Siteground
שירות פופלרי בעולם, חשוב לוודא מסלול מותאם לוורדפרס ולקרוא את האותיות הקטנות בקשר למחירים (לכמה זמן המחיר, ומה יהיה המחיר לאחר המבצע)

שירותים שעדיף להמנע מהם:

דיסהמלצות עקב תלונות מרובות על תמיכה לקויה, מהירות איטית ובגדול פחות מומלצים על ידי אנשי מקצוע בשוק:

GoDaddy

BlueHost

אם יש לכם שאלות נוספות אתם מוזמנים להציף בתגובות למטה.
בנוסף אם אתם מתכוונים להקים בעצמכם אתר וורדפרס – אנחנו ממליצים בחום להעיף מבט בפוסט "שאלות ותשובות" שכתבנו לאחר הזום-דייט שעשינו מול קהל הקבוצה שלנו.
אנחנו מאמינים בהנגשת ידע, ומעודדים בחום למי שמתאים לנסות להקים את האתר שלו עצמאית.

עוד על וורדפרס למתחילים

סיכום זום דייט שאלות ותשובות

קחו אותי לשם ›

מאת:
שמעון שומרון
שמעון שומרון
מעצב ואיש אינטראקטיב, נושם ממשקים וחווית משתמש. יוצר דיגיטל, חובב צילום אווירי (רחפן) וקרקעי (מצלמת כיס). נרגש מטכנולוגיה, גיק משחקים ויישומים אינטראקטיביים. מפרק סדרתי.
שתפו הלאה:
כשהחיים שולחים לכם לימונים, תקחו.
כי היי, לימונים בחינם וזה...

הצטרפו לרשימת התפוצה של לימונדה ונדאג לעדכן אתכם עם:
› כלים להתנהלות ויזואלית נכונה.
› פיתוח נוכחות דיגיטלית ברשת.
› עדכונים על מדריכים וטיפים בבלוג.

מאת: שמעון שומרון

מעצב ואיש אינטראקטיב, נושם ממשקים וחווית משתמש. יוצר דיגיטל, חובב צילום אווירי (רחפן) וקרקעי (מצלמת כיס). נרגש מטכנולוגיה, גיק משחקים ויישומים אינטראקטיביים. מפרק סדרתי.

תוכן עניינים

‹ שתפו הלאה

pointer-90deg

כשהחיים שולחים לכם לימונים, תקחו. כי היי, לימונים בחינם וזה...

› כלים להתנהלות ויזואלית נכונה.
› פיתוח נוכחות דיגיטלית ברשת.
› עדכונים על מדריכים וטיפים בבלוג.

 אני רוצה להגיב!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו נושא:

מאמר זה עושה סדר בהבנת ההיררכיה של הכותרות כשאתם כותבים מאמר או פוסט או כל תוכן בעמוד.
9 דק' דקות קריאה
מה כדאי לדעת על בחירת תבנית לאתר הוורדפרס אם אתם משתמשים באלמנטור פרו ומה השתנה מהותית בבחירה זו כיום אל מול כמה שנים אחורה? כל הפרטים בפנים.
7 דקות קריאה
אז הגעתם להבנה שהנה, הגיע הזמן שיהיה לכם אתר משלכם. אתם מתחילים לבדוק מחירים ומגלים את המערב הפרוע, שוק "פרוץ" ללא התחלה וסוף. נרצה לעשות לכם קצת סדר
11 דקות קריאה

מחפשים נושא אחר?
בואו למצוא את כל התכנים בבלוג

Scroll to Top
א

אה, סליחה?
מה עושים כאן?

שאלה מצויינת! טוב ששאלת.
כאן נרשמים לרשימת הדיוור שלנו.
מדי פעם* אנחנו נשלח לך אימייל עם תכנים בנושאי עיצוב, מיתוג ונוכחות דיגיטלית ברשת.

אז אם כבר קראת כאן פוסט או שניים ואהבת, זה הזמן להשאיר פה את כתובת המייל שלך.

*מדי פעם = פעם בחודש בערך. ללא ספאם ודואר זבל, ניתן להתנתק בכל עת.

רוצים לדבר?

מצוין!
השאירו פניה בטופס הבא:

מ

מעולה!
נרשמתם בהצלחה!

איזה כיף שהצטרפתם אלינו!
עכשיו, כשאתם חלק מרשימת הדיוור שלנו, אתם תהיו הראשונים לקבל פוסטים חדשים מהבלוג, טיפים, הפתעות והצעות מיוחדות ששמורות רק לכם!
רק תבדקו את המייל שקיבלתם מאיתנו ושהוא בטעות לא נכנס לספאם.